Drahokamy léta

posted in: zaseto | 0

dohliny-drahokamy

Stíháte letos zavařovat? Péct koláče? Dělat domácí nanuky, limonády a rajské protlaky? Nebo se aspoň se zalíbením zadívat či příležitostně vychutnávat drobné korálky letní horkosti?

Jak nenápadně podsouvám, já poslední dobou stíhám spíš to druhé. Skleniček jenom pár (bez pár tahů z trávy) – se zavařeninou, koláče víceméně v trvalém plánu, limonáda žádná a jedině rybízové víno nevyzpytatelně pracuje v chladu vlhké haly (pokaždé vstupuji s mírnou obavou, abych nenašla stěny vymalované na červeno a vinné mušky na největším mejdanu sezóny). Naštěstí je úroda průběžně zachraňována a využívána ostatními souputníky na poli agrárním i gurmánském. A hlavně, každá chvíle pokochání se jest drahokamem, nad kterým stojí za to se radovat bez ohledu na (ne)splněné kvóty ve spižírně.

Tak žádný stres a hezké a kochající se léto!